Huis snel verkopen na echtscheiding

U heeft besloten om te gaan scheiden. Dit is al vervelend genoeg, en er moet veel geregeld worden. Bent u samen eigenaar van de woning, dan is één van de opties uw huis te verkopen. Er zijn meer opties maar als u snel en zonder gedoe van de woning af wilt dan kunnen wij u daarbij helpen.

Snel en zorgeloos uw huis verkopen na scheiding?

Uw koophuis snel en zonder gedoe verkopen na uw echtscheiding? Wij helpen u graag. Via het ‘ontvang een bod’ aanvraag formulier ontvangt u in enkele stappen een goed bod op uw woning. Wilt u met ons verder dan nemen wij u daarbij al het werk uit handen en nemen bovendien de notariskosten voor onze rekening. U hoeft niet te wachten op uw geld. Neem vrijblijvend contact met ons op voor extra informatie of vraag direct gratis en vrijblijvend een bod aan.
scheiding1

U gaat scheiden: blijven wonen of toch niet?

Bij een echtscheiding gaat het koophuis automatisch naar de wettelijke eigenaar. Soms is dat één van de twee partners, maar vaak is het zo dat u beide eigenaar bent. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u getrouwd of geregistreerd partner bent in gemeenschap van goederen. In dat laatste geval moet u uw huis verdelen, verkopen of gezamenlijk afspreken wie er in de woning mag blijven wonen. Toch blijven wonen? Dan moet dit persoon de andere partner uitkopen. Daar komen allerlei extra zaken bij kijken: is er sprake van overwaarde of restschuld? Krijgt u de hypotheek zelfstandig rond? De woning en hypotheek moeten op één naam worden gezet. Bij restschuld moet de vertrekkende partner meebetalen. Bij overwaarde krijgt deze vertrekkende partner juist geld, en blijft u als inwonende achter met een hogere hypotheek.

Uit elkaar en uw huis zo snel mogelijk verkopen

Als u uit elkaar gaat en geen van beiden wil of kan in de huidige koopwoning blijven wonen, dan moet de woning verkocht worden na de scheiding. Ook dan moet u het één en ander uitzoeken en regelen. De restschuld of overwaarde moet bepaald worden, en als er sprake is van een restschuld dan moet eerst de hypotheek worden afgelost voordat het huis verkocht kan worden. Vervolgens werkt een huis verkopen na de scheiding hetzelfde als in alle andere gevallen. U krijgt te maken met kijkers over de vloer, moet daarvoor het huis telkens in orde maken, maakt (makelaars)kosten en zit met de onzekerheid of en wanneer uw woning verkocht wordt. En dat terwijl u waarschijnlijk zo snel mogelijk uw nieuwe leven wil oppakken, zonder telkens aan de oude situatie herinnerd te worden. Het is in zo’n geval daarom een idee om een opkoper in te schakelen.

Vragen? Neem gerust contact op! U kunt ons bereiken op 036-2002127